Söndagspromenad för Tystberga skola & förskola
Tid: Söndagen den 16 augusti kl 15:00, (samling 14:45)
Plats: Samling Coop Tystberga – promenad till skolan
Obs! Maximalt 50 deltagare pga pandemin.

PRESSINBJUDAN 13 augusti 2020
Initiativet Tystbergabygdens framtid
På söndag arrangeras en manifestation för Tystberga skola och förskola, i form av en söndagspromenad mellan Coop och skolan. Den 21 juli överlämnades 971 namnunderskrifter till kommunstyrelsens ordförande Urban Granström (S) i samband med ett allmänt möte i Tystberga. Den styrande minoriteten, S+C+Mp, med stöd av V, meddelade dock att de inte tänker lyssna på invånare, föräldrar och personal. Förslaget att montera ned skolan ligger fast.

  • Vi kräver att man infriar löftet om en ny förskola – utan att man monterar ned skolan. Vi kommer inte acceptera att såväl skola som förskola bara får kapacitet att ta emot mellan 50 och 60 procent av barnen i upptagningsområdet, säger Curt Johansson, talesperson för Tystbergabygdens framtid. Att det inte finns platser i skolan och förskolan kommer försämra hela samhällets möjlighet till framtida utveckling!


Tystbergabygdens framtid arrangerar därför en manifestation för invånare, föräldrar och barn i form av en så kallad söndagspromenad. Media hälsas varmt välkomna!

Tid: Söndagen 16 augusti kl 15:00 (samling 14:45)
Plats: Samling Coop Tystberga – sedan promenad till Tystberga skola (c:a 1 kilometer)
OSA: Obligatorisk anmälan i förväg till 076-125 55 48 eller på tystberga.nu/promenad (Maximalt 50 deltagare pga. Covid 19)

• Media hälsas varmt välkomna!
• Denna gång bjuds inga politiker in till söndagspromenaden.
Så här tycker vi om förstudien och förslaget
Lyssna på vår granskning (cirka 45 minuter)
En rad barnperspektiv i konsekvensanalysen
(bläddra för att se minoritetsstyrets syn på barnperspektiv)
Centerpartiet i Nyköping
Mycket att läsa och det här är bara ett citat.
Läs mer i valprogramet 2018
Socialdemokraterna i Nyköping
Barnperspektivet nämns inte på hemsidan. Däremot finns det två artiklar angående "barn & förskola". Där utlovas i ett pressmeddelande en satsning på en förskolebuss i Tystberga. Så mycket vi vet har ingen i Tystberga tackat nej till denna övergångslösning - eller?
Läs mer på hemsidan
Miljöpartiet i Nyköping
Varken barnperspektivet (eller landsbygden) nämns någonstans på hemsidan. Ambitioner att barn ska kunna cykla till förskolan och skolan gäller bara centralorten - eller?
Läs i valmanifest 2019-2022
Left
Right